Mitä suuhygienisti tekee?

Suuhygienisti on suun terveydenhuollon laillistettu ammattilainen, jonka työn ytimessä on suun terveyden edistäminen ja ylläpitäminen suusairauksia ehkäisemällä ja hoitamalla. Suuhygienisti toteuttaa hoitotoimenpiteitä yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan.

Hampaat kannattaa puhdistuttaa suuhygienistin vastaanotolla säännöllisesti. Varaa aika suuhygienistille, kun haluat puhdistaa hampaasi perusteellisesti hammaskivestä.

Hampaiden hoitotarve on yksilöllinen. Suuhygienisti laatii sinulle yksilölliset kotihoito-ohjeet ja arvioi tulevan hoidon tarpeen. Suuhygienisti opastaa, miten hampaita voi hoitaa kotona niin, että syntyy oikeita tuloksia, ehkäistään ongelmia ja ientulehdukset pysyvät kurissa.

Suuhygienistiltä voit varata ajan myös esteettiseen hammashoitoon, kuten hampaiden valkaisun arviointikäynnille tai hammaskorun kiinnittämiseen.

Varaa aikasi suuhygienistille helposti nettiajanvarauksesta tai soita meille!

Tehopuhdistus

Hampaiden pinnalla oleva bakteeripeite eli plakki ei aina näy paljaalla silmällä. Jotta plakin poistaminen kokonaisuudessaan on mahdollista, tulee plakista tehdä näkyvää.

Tehopuhdistuskäynnillä hampaistoon tehdään plakkivärjäys. Plakkivärjäyksen avulla arvioidaan yhdessä ammattilaisen kanssa omahoidon toimivuutta ja annetaan yksilölliset ohjeet hampaiden puhdistukseen.

Tehopuhdistukseen sisältyy plakkivärjäyksen ja yksilöllisen omahoidon ohjauksen lisäksi plakin, hammaskiven ja värjäytymien poisto kokonaisuudessaan (jauhepuhdistus, ultraäänilaite ja käsi-instrumentointi).

Käynnin päätteeksi hampaiden pinnalle levitetään hoitoaine.

Tehopuhdistuksen tuloksena on taatusti puhdas suu!