Hammashoitoetu on merkittävä etu monella tapaa
Se on työntekijälle verovapaa etu ja työnantajalle verovähennyskelpoinen. Työnantajana pystyt huolehtimaan työntekijöiden suun terveydestä ja samalla vaikuttamaan siihen, että näistä ei aiheudu sairastumisia ja sairaspoissaoloja. Työntekijät arvostavat tämänkaltaisia etuja ja ne sitouttavat työntekijöitä.
Edun tarjoaminen on helppoa. Teemme työpaikkahammashoitosopimuksen, johon kirjataan työnantajan tarjoama etu. Summan voi määrittää itse etukäteen ja laskutamme suoraan yritystä. Hoidosta vähennetään Kela-korvaus automaattisesti.
Kenelle yrityshammashoito on tarkoitettu?
Yrityshammashoito on työntekijöille ja yrittäjille tarjottava hammashoitoetu, jossa työnantaja osallistuu henkilöstön hammashoitokuluihin sopimuksen mukaisesti. Se on yritykselle verovähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle veroton etu. Työterveyshuoltoon sisältyvä kohtuullinen hammashoito on verovapaa etu myös työntekijänä toimivalle yrityksen osakkaalle, jos osakkaan työterveydenhuolto on järjestetty samalla tavalla kuin koko henkilökunnan työterveydenhuolto.
Yrityshammashoidon veroedun edellytys on, että hoito kuuluu perushammashoidon piiriin ja kustannukset ovat kohtuullisia. Yrityshammashoito koskee lähtökohtaisesti aina koko henkilöstöä samanarvoisena. Etuuden määrä voi olla kuitenkin erilainen riippuen tehtävästä tai työntekijän asemasta. Tässä tapauksessa veroedun tulee kuitenkin olla tasapuolinen eri henkilöstöryhmien sisällä. Jos yritys päättää tarjota hammashoitoedun työntekijöilleen, on koko henkilökunta asetettava hammashoitosopimuksen piiriin.
Mitä hyötyä yrityshammashoidosta on yrittäjälle ja yritykselle?
Säännöllinen hammashoito on olennainen osa kokonaisvaltaista terveyttä. Hammashoito ei vain ehkäise suun sairauksia, vaan se voi myös vähentää sairauspoissaoloja ja parantaa työkykyä.Yrityshammashoito voi olla yksi kilpailuvaltti rekrytoinnissa ja kertoo, että välität työntekijöidesi hyvinvoinnista. Erilaiset edut kasvattavat aina työntekijöiden sitoutumista työnantajaansa ja omaan työpaikkaansa.
Miten työpaikkahammashoito toimii Hammashoivalla?
Yritys tekee hammashoitoedusta kirjallisen sopimuksen Hammashoivan kanssa, jossa määritellään vuosittainen korvaussumma. Yritys voi määritellä sopimuksen myös palvelukohtaisesti. Tällöin sopimus voidaan tehdä jostain tietystä korvattavasta hoidosta, jonka yrityshammashoito kattaa. Esteettistä hammashoitoa (esim. hampaiden valkaisu, oikomishoito) ei sopimukseen voi sisällyttää.
Miten korvaus haetaan?
Kun työntekijä haluaa varata ajan, hän voi itse valita häntä palvelevan hammaslääkärin tai suuhygienistin mistä tahansa, eri puolilla Suomea sijaitsevalta Hammashoivan hammaslääkäriasemalta.
Lähetämme laskun suoraan yritykselle sähköisesti ja vähennämme Kela-korvauksen automaattisesti, eli haemme Kela-korvauksen asiakkaan puolesta. Huolehdimme, että etuuden määrää ei ylitetä ja ylimenevä osa ei jää potilaan maksettavaksi. Huomioitavaa on myös se, että veloitamme ainoastaan potilaista aiheutuvat kustannukset, eli palvelussa ei ole mitään vuosimaksua.
Esimerkki: Hammashoitoa 200 eurolla vuodessa
Yritys haluaa tarjota työntekijöilleen euromääräisen edun, joka on käytettävissä hammashoitoon vuosittain. Tällöin yritys tekee sopimuksen, jossa määritellään summa ja korvauksen piirissä olevat palvelut. Mikäli käytettävän palvelun kulut ylittävät sovitun korvaussumman, asiakas maksaa ylimenevän osan itse. Kahdellasadalla eurolla asiakas saa esim. tarkastuksen, röntgenkuvia ja hammaskivenpoiston/paikkausta.
Kysy lisää ja tee sopimus Hammashoivan kanssa!
Olemme kahden yrittäjän omistama yritys, etkä joudu maksamaan meillä käynti- tai toimistomaksuja.
Juha Kirjala, p. 040 518 0702, juha.kirjala@hammashoiva.fi