Tandställningsskenor och bedömning av vårdbehov

Skenor som är individuellt framtagna för dig korrigerar tändernas ställning effektivt, noggrant och ömtåligt, steg för steg.

Förflyttning av tänderna sker tryggt enligt en individuellt framtagen vårdplan. Genom kontrollbesök följer din tandläkare kontinuerligt upp vården. 

Metoden är enkel, bekväm och osynlig, tack vare dessa genomskinliga tandställningsskenor. Behandlingstiden är vanligtvis 5-12 månader.

Vårdplan

Vården påbörjas inledningsvis med ett besök där tandläkaren gör en utvärdering av ditt bett. Under det kostnadsfria konsultationsbesöket ger tandläkaren ett utlåtande för huruvida det är möjligt att korrigera bettet med genomskinliga tandställningsskenor. Efter konsultationsbesöket bokas en ny tid för basundersökning, scanning av bettet och tagning av nödvändiga foton.

När undersökningen är gjord och mått av bettet är taget kan tandläkaren presentera en individuellt framtagen vårdplan för dig. Tandläkaren avgör även i samband om vården utförs med Lumiliner– eller Invisalign-skenor, som är två olika men jämförbara typer av skenor. Vårdplanen kostar 300 euro, och innehåller nödvändiga röntgenbilder och undersökning.  

Vårdplanen beskriver vården steg för steg, vårdens tidsförlopp och de slutliga kostnaderna. Behandlingen börjar när du har godkänt vårdplanen tillsammans med din tandläkare. 

Tandställning

Vid följande besök fäster tandläkaren små plastpluppar (greppytor) på ytan av en del tänder, så att tandställningsskenan kan greppa och styra tänderna i önskad riktning. Din tandläkare ger med dig hem skenor som byts med 1-2 veckors mellanrum. Kontrollbesök är var 6e – 8e vecka. 

Slutbedömning och retention

I slutet av behandlingen görs en slutlig utvärdering av bettet. Samtidigt avgör tandläkaren vilken typ av retention som behövs för att dina tänder inte skall återgå till dess tidigare position. De vanligaste alternativen är en retentionsskena eller en retentionstråd som fästs på tändernas inre yta.

När du bokar tid för tandställning, välj då “LUMILINER arviokäynti”. 

Boka din tid enkelt online eller ring oss!