Tandblekning

Blekning på mottagning är en effektiv metod när fokus ligger på ett vackert och vitt leende.

Styrkan på blekningsgelen som används vid mottagningsblekningen är högre än gelen som används vid lätt blekning. Således kan mottagningsblekning med det starkare medlet ge ett tydligare resultat, särskilt i situationer där nyansen  på tänderna redan vid utgångsläget är ljus.

Blekning på mottagning börjar med intensiv rengöring av tänderna med en putspasta. Sedan placeras en hållare i munnen för att skydda slemhinnorna och förbättra synligheten. Innan blekmedlet appliceras på tandytorna, skyddas tandköttet med ett ljushärdande medel.

Blekningsmedlet får verka på tändernas yta, varefter det sköljs av. Behandlingen upprepas om det inte finns någon ömhet i tänderna.

Slutligen appliceras en vårdande gel på ytan av tänderna. För ett bleknings besök reserveras 90 minuter.

I slutet av besöket ges instruktioner för egenvård. Blekningen fortgår inuti tandvävnaden i ytterligare 12-24 timmar.

För en slutlig utvärdering av tändernas nyans kan ett kostnadsfritt kontrollbesök bokas, om patienten önskar.

Professionell rengöring

Biofilm dvs.plack på tändernas yta är inte alltid synligt med blotta ögat. För att allt plack ska kunna tas bort bör därför placket göras synligt med en infärgning.

Tack vare en infärgning, kan tandläkaren göra en visuell bedömning tillsammans med patienten och utvärdera hur bra egenvården fungerar och ge individuella instruktioner enligt behov för optimerad rengöring av tänderna hemma. 

Förutom infärgning av plack och instruktioner i egenvård, inkluderar professionell rengöring; fullständig borttagning av plack, tandsten och fläckar (soda puts, ultraljud och handinstrumentering).

I slutet av besöket appliceras en vårdande gel på tänderna.

Professionell rengöring av tänderna ger en garanterat ren och fräsch mun!

Hemmablekning

Hemmablekning kräver två skilda besök på mottagningen. Vid första besöket tas avtryck av tänderna, varifrån individuella skenor kan framställas. Vid andra besöket ges instruktioner för hemmablekningen samt färdiga skenor och blekningsgel utdelas.

Vid en hemmablekning kan synligt resultat ses redan efter ett par dagar. Hemmablekning fungerar bra som sådan och som en tilläggsbehandling för att upprätthålla resultatet från en mottagnings blekning.